Followers yang disayangi

Friday, 15 July 2011

Putus asa dan kecewa

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pernah tidak anda rasa "down" tetiba?? rasa putus asa dan kecewa dlm blogging? sindrom ni berlaku bila terlalu byk berfikir ttg idea utk wat entry dan membandingkan blog dgn orang lain.. sebagai contoh, newbie blogger mcm ct..selalu bandingkan blog ct dgn blog yang lebih bagus dan berilmu dari ct.. memang rasa down giler.. rasa give up utk blogging ada gak..tunggu masa je ni... satu hari nanti, ct akan berhenti blogging juga...

lagi satu, pernah tak anda rasa segan dan malu bila berkawan dgn shbt2 yg berilmu?? pada mulanya ct segan nak berkwn dgn mereka.. tp bila fikir balik, ct yang kekurangan ilmu ni harus blaja dgn orang yg berilmu kan?? bershbt dgn org yg berilmu akan menyebabkan kita dpt ilmu juga..semoga dapat manfaat dan kebaikan di dalam persahabatan..semoga ukhwah kita berkekalan,Amin

14 comments:

si macho said...

fm malas nak update :angguk

tu kira down gak ke ct ? :apa

Siti Suriani said...

penah sgt2.. down giler. penat sgt kan ct.. :)

syErAh said...

kak ct..

same macam syerah

tak tau pape pun pasal blogging ni..

rase bertuah ade yang sudi bimbing kita kan...=)

eQuRlz said...

eqa pun pernah rasa down.. bila kita tgk org lain entri nya mmg bernas-bernas belaka mengeluarkan idea..

tetapi, biarlah kita dengan cara kita sendiri.. klu xmampu nak buat en3 mcm tu, entri santai pun kdg kala pembaca suka baca tau :)

MY LATEST ENTRI:
"Yea~ Alexa Rank Dah Capai 1,000,000 Ke Bawah :)"

noonaQQ said...

miss ct : noona pn sama jgk tau ct.. bagi noona blog ni just utk noona suka2 je. sampai masa nanti noona akan berhenti jgk. noona x serius sgt dlm berblogging. ni sume pengalaman noona je. sambil2 tu baca2 entry org,dapat kawan bru..hehe.

maybe one day,noona akan quit jgk seperti yg penah ckp dulu kt entry noona..ingt x?hehe..

ct sbr ye.. =)

Bro ahmad said...

semua orang bermula dengan kosong siti..tak ada yang terus naik..janji yang penting langkah awak tu..pilihan di tangan awak..kita boleh belajar dan timba pengalaman kan? jangan risau...bro dah senarai blog ct..sebagai sokongan bro kat ct..p

Siti Safiyyah said...

jadikan blog2 lain tu sebagai contoh.. hari ni kita tengok dia berjaya, esok lusa kita pulak. :)

ceritasekupang said...

kalau malas update tu biar sja dulu sebab nanti akan ada mood balik nak update...tak perlu nak paksa otak untuk update sebab nanti akan mendatangkan tekanan pada diri sendiri...berada disekeliling orang berilmu adalah lebih baik berbanding berada disekeliling orang yang tidak berilmu... ^_^

si kecik said...

selalu raser mcm tue... :(

SYAF said...

sesekali rasa macam tu perlu gak ...tul tak ct..

padlie said...

jangan malu bila mencari ilmu.. rugi..

jangan putus asa ye... :)

Mengenali komputer [Siri 1]

Norashiqin Kamaruzaman said...

BL mlas update...so, freedom of mind... hahhaha, baca org punye pon masyuk gak otak kan kan ~.~ chat takpelah =p ngeh ngeh

cik AF said...

kita kan blaja dari pengalaman :) biar sikit tapi bermanfaat :)

FYA PELANG! said...

yes. tapi, mende camnilah byk mengajar, kan :)