Followers yang disayangi

Monday, 11 July 2011

Cerai

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




Apa khabar semua? semoga sihat walafiat.. gambar di atas ada kaitan dengan topik ct..korang rasa,entry ct tentang ape??dah dapat teka dah?? bagus..hari ni ct nak cite ttg cerai..korang baca surat akhbar tak hari ni?? ada seorang isteri ugut untuk bunuh diri kerana kecewa bila melihat suaminya curang dengan perempuan lain..erk ada kaitan dgn entry ke?? hehehe.. 

cite cerai ni ttg semlm..klgr ct dapat jemputan perkahwinan dari saudara kami.. rupa-rupanya majlis perkahwinan kali ni kedua bagi pengantin lelaki.. sedihnya,lelaki ni menceraikan isteri pertama semata-mata nak kahwin dgn isteri yang kedua...ct pernah dgr jika berlaku penceraian akan bergegar tiang arasy..betulke?? ada ke hadis yg menyatakan begitu?? jom kongsi ilmu sama-sama

5 comments:

LemonSusu Skyjuice said...

Assalamualaikum ct..mmg susah ak cari pasangan yg betol2 gan kite..org kate..(bukan lynn ok), ms bercinta je mnis2..pas awinsllau hilang kemanisan....huhuhu..*entah btol entah x ayat tu*..yg pasal tiang arasy tu..rs mcm pnah terdengar atau terbace...ehem...tapi xsure :)

mOoN IzzaN said...

bergegar tiang arasy jika seorang isteri meminta cerai dari suaminya...

hope benda2 buruk cam ni tak berlaku pada umah tangga moon... :D

Siti Safiyyah said...

cerai adalah perkara halal yg sangat dibenci oleh Allah.. maka jauhilah darinya. teringat pagi tadi ada tengok rancangan kat tv9 cerita pasal ni.. hehe

kyo_9 said...

Assalamualaikum..

ish3..
kebelakangan nih cam kerap sangat kluar paper pasal cerai, putus tunang dsb.. paling latest ada yg siap nk saman bekas tunang sebab last2 minit nak cancel kahwin.. haha, saman sampai beratus ribu plak tuh..

pernah terbaca hasil kajian Dr. Fadhilah Kamsah yg menyeledik kenapa ramai sangat pasangan yang cerai.. Jawapan dia ialah mereka x jaga solat.. Ternyata solat tu asas kepada keharmonian sesebuah keluarga tapi sayang, ramai ambil mudah tentang solat..

p/s Solat lah kamu meskipun terpaksa solat di atas jalan raya ketika mengikuti demonstrasi Bersih :cool

Norashiqin Kamaruzaman said...

yeahhh BL sokong sume yg komen kat atas...hehehe ~.~