Followers yang disayangi

Wednesday, 18 May 2011

Akibat cuai

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Kwn2 pernah cuai/careless? klu xpernah, tahniah ya !! Manusia ni tidak lari dari buat silap dan cuai. tak kisah lah cuai dalam apa keadaan sekali pun. Pukul 9 pagi tadi, Ct memandu kereta untuk menghadiri seminar. Semasa nak balik, ct tekanlah remote kereta.. tetapi langsung tidak memberi kesan kepada kereta tersebut..mula lah ct cemas dan gelabah.. kelam-kabut dibuatnya...

Rupa-rupanya bateri kereta ct lemah... akibat ct cuai dan terlupa menutup lampu kereta.. dalam 10 minit charge bateri, Alhamdulillah kereta boleh start kembali..Nasib baik ct cuai tutup lampu kereta shj.. kalau ct cuai  ambil kunci kereta, mcm mana?? Kesimpulannya,jangan cuai bila melakukan sesuatu perkara.. pandu kenderaan dengan berhati-hati...dan paling penting jangan lupa baca doa menaiki kenderaan =)

3 comments:

Norashiqin Kamaruzaman said...

heheheh...betol tu ct....cian ct....heheh....seb bek tak lambat g seminar tu ye..heheh, seb bek ta bgun lambat sbb men pool ngn BL smlm kan kan...=D

Norashiqin Kamaruzaman said...

heheheh...betol tu ct....cian ct....heheh....seb bek tak lambat g seminar tu ye..heheh, seb bek ta bgun lambat sbb men pool ngn BL smlm kan kan...=D

miss ct said...

Assalamualaikum bl..
tq sudi komen.. jgn risau.. ct xlewat pg seminar.. baik kena time ct nak balik umah.. setiap yg berlaku pasti ada hikmahkan.. =)