Followers yang disayangi

Monday, 11 April 2011

Jom ice skating

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

bintang di sunway pyramid ice skating...tahun 2008
Kali pertama ct cuba ice skating,terus jatuh hatilah...memang menarik...walaupun ct xpandai, tp ct nak cuba lagi...practices makes perfect....right?? ct dgn kwn2 mulakan misi kami..kami bawa stoking kaki, so harga tiket rm 21...rm 13 utk harga tiket masuk dan rm8 utk sarung tangan yg mcm gmbr kat atas tu..
cuba teka, ct punya sarung tangan warna ape????

memang menarik main ice skating ni, tetapi..ct tgk ramai remaja islam yang bermain sampai tidak menunaikan solat..pihak pengurusan pula tidak sediakan surau di dalam tempat ice skating....jika dah keluar dari tempat ice skating, tidak dibenarkan masuk pula...ct tidak tahu keadaan sekarang..jika masih tidak disediakan surau,ct berharap agar pihak sunway pyramid ice skating sediakanlah surau...xsalah kalau kita nak bersuka ria, tetapi solat janganlah kita tinggalkan...

ct nak nak bg pendapat..bg prmpuan, kalau boleh...pakai lah baju yang gelap warnanya&menutup aurat ketika anda main ice skating...ha..lagi satu..klu anda jatuh,minta tlg dr kwn-kwn prmpuan anda...klu kwn lelaki? mayb anda ckp boleh sbb dia pakai sarung tgn kan?? *tapi persoalannya kenapa pergi main ice skating dengan kawan lelaki???{credit to kyo}....baik kita elakkan dari menimbulkan fitnah&dpt dosa...wallahuallam...

p/s: jom main ice skating 
      kwn2 muslimah bcr

23 comments:

Mohd Effendi said...

ct2. stuju sgt la dgn entry ni.
baru je main ice skating sabtu lps. hehehehe. sronok.

boleh solat tengah2 gelanggang ais tu.:p

noonaQQ said...

wah~pndai nyer main..noona lum pnh cbe main lgi ni..nti ajar noona yer.. btul tu ct,main2 jgk,solat jgn tggl.

miss ct said...

Assalamualaikum..
fendi..mesti terror kan?? solat tgh gelanggang ais ya?? fendi jadi imam ek?? =p

noonaqq...ct xpandai lah..biasa2 je..ada rezeki..kita pg main sama2 ya..

Fariq said...

assalamualaikum...
kena sopan skit masuk umah CT ni.. ngeh.. baru nak tanya kat mane,, sebab kat otak fs ni teringat sunway pyramid je.. nasib betul.. hehe..

penah gak tgk org main kat situ,, tapi tak penah main. suka tgk gelagat manusia kat sana.. :p

p/s: nape off kan komen utk anon?? nasib la fs ade akaun blogger. dapat la nak komen..

►AdamXis◄ said...

assalam...cadangan yg bagus tuu cik ct...betul2 dgr citer mmg klo dah keluar x leh masuk dah...x pernah lagi men ais skating...sob3

miss ct said...

Waalaikumussalam fs..
ct rasa kat sunway pyramid je yg ada ice skating tu...fs suka tgk gelagat manusia kat sana??:erk..alamak...
mcm mana nak on kan komen anon???xpandai ler

miss ct said...

Waalaikumussalam adamxis...
tq sudi komen..mmg masih xde disediakan surau lagi ek?? kena bg cdgn ni kat mereka..hehehe.xpernah main lagi??xpelah adam..ada rezeki, adam pg ya..pg dgn fariq ya... =)

~ Cik Azz ~ said...

Bestt apa kalau jatuh, pastu ada pulak jejaka ensem sejibik muka cam SRK yang hulurkan tangan nak tolong tarik kita... Kiranya ada feel macam citer hindustan la kannnn... kehh3...

Akak pnh main roller blade je masa kat johor dulu.. tertonggeng2 wehhh... hakk3...

Komen ikhlas ni... sbb tu kuar ayat cmni.. kalau komen tak ikhlas, memang akan kuar ayat yg baik2 punya la.. =D

Sarah said...

bestnyer dpt main ice skating.. T_T sarah x pnh cbe.. main ais dalam peti ais je.. ekekeke.. XD

kyo_9 said...

dah penah main snowboard.. tp belum pernah main ice skating.. teringin gak nk main suatu hari nanti..

apsal mahal nau sarung tangan dia?? RM8 tuh.. sewa ke beli ek?? kalo bawak sendiri dari umah boleh ke??

boleh ke kalo kawan lelaki tolong beri tangan kalo jatuh? patutnya persoalkan kenapa pergi main dengan kawan lelaki :cool

cik aufa faqihah said...

wah cam best aje :D

nak join lah ^^

miss ct said...

Assalamualaikum...
kak azz...ct pun main roller blade dulu.. ada gak org nak tlg ct..tp ct ckp..xpelah.. hehehe =)

sarah..ada rezeki..kita pg ya..

mr cool..ada rezeki, kyo cuba ya...sarung tgn tu terus jd milik kita..klu dah ada,xperlu lah beli..tq bg pandangan..ct dah mskkan dlm entry ct..tq very much

aufa..ada rezeki..kita pg ya

Kumbang Jingga said...

bagus2..hiburan tak salah kan dalam islam as long kita jaga adab dan solat hehehe..nice entry

miss ct said...

Assalamualaikum kj..
tq sudi komen kat entry ct..

saiful bakhtiar said...

salam.sy selalu main ice skating masa study kt swiss dulu...Acah je tak pernah pun.Tp teringin gak

miss ct said...

Waalaikumussalam saiful..
ada rezeki..saiful try ya main ice skating tu...

Flow Cahaya Jannah said...

teringin nak main ice skating! tp takut jatuh! kasut roda boleh la.. XDD

miss ct said...

Assalamualaikum jannah..
ice skating dgn kasut roda tu sama je..kasut roda main kat atas jalan raya, ice skating main kat atas ais...tu je bezanya..hehehe =)

kyo_9 said...

hmm.. track kasut roda lagi best kot.. track ice skate biasa nyer sempit sebab orang ramai.. :p

miss ct said...

kyo..hehehe...betul tu.. =)

Siti Safiyyah said...

oh gitu ek keadaan kat tempat ice skating? err.. ss tak penah pon main mende ni. so tak tau la. harap2 ct kalo dah syok sangat main, jgn sampai terlepas solat pulak. :)

miss ct said...

Assalamualaikum ss,
nanti ada rezeki, kita main2 sama2 ya..insha Allah ss..ct ingat pesanan ss..terima kasih ss sudi ingatkan =)

Trainer Fariz said...

http://trainerfariz.blogspot.com/2011/04/follower-yg-ke-65.html