Followers yang disayangi

Tuesday, 13 September 2011

Adakah perjalanan hidup kita jauh?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Apa khabar pada pagi hari selasa ni?? semoga semua sihat walafiat ya...Alhamdulillah, bersyukur kerana kita masih lagi meneruskan perjalanan sebagai hamba ALLAH pada hari ini...adakah perjalanan hidup kita jauh?? selagi kita belum lagi bertemu dengan pencipta kita, kita harus meneruskan perjalanan....setiap orang dah tertulis perjalanan hidup masing-masing...cite perjalanan hidup, teringat pula....minggu ni, bermulanya perjalanan mereka yang bergelar mahasiswa dan mahasiswi... bagi yang junior baru masuk, selamat menempuh dunia baru di kampus masing-masing...harus berhati-hati dan jangan salah pilih kawan ya...

bagi senior, selamat meneruskan perjalanan sebagai pelajar yang masih berbaki beberapa sem lagi tu... bagi tahun akhir, selamat berjaya untuk thesis,latihan industri, praktikal, project paper dan sbgnya.. bagi yang dah menamatkan blaja dan akan konvo pada bulan 10 ini, sekalung tahniah ct ucapkan...akhirnya usaha selama 3-5 tahun di u, Alhamdulillah dapat disempurnakan dengan izin ALLAH..mesti anda tidak sabar untuk konvokesyen kan?? Alhamdulillah, anda telah menggembirakan ibu bapa anda dan diri sendiri jua... bagi yang baru bekerja, selamat menempuh  alam pekerjaan..bagi yang baru melangsungkan perkahwinan, selamat pengantin baru..semoga kekal sehingga akhir hayat...sebenarnya panjang lagi kitaran hidup kita selagi kita tidak bertemu dgn Pencipta kita...semoga di dalam perjalanan yang kita teruskan, kita tidak lupa pada Pencipta kita...semoga kita semua beroleh kejayaan di dunia dan akhirat, AMIN....

4 comments:

riva'i said...

bagi yang sedang jatuh cinta bagaimana hayow?

ceritasekupang said...

jauh lagi perjalanan cs ni...sempat tak cs nak sampai ?>

Norashiqin Kamaruzaman said...

amin2~ ^___^

t ct nak kawen jgn lupe jempuut :hihi :larikkkkkkk

Solihin Zubir said...

sesungguhnya, kita semua masih lg ber'sekolah'.. utk mencapai ijazah di akhirat nnt.. =)