Followers yang disayangi

Saturday, 26 March 2011

My lovely pets

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

seminggu

setahun kemudian

Kwn2 ada pets x?ct nak perkenalkan pets ct iaitu kucing..ct pelihara 2 ekor, warna kelabu dan putih..dah genap sethn ct jaga..happy birthday baby!!! nanti kita smbt birthday sama2 ya.hadiah??? ct nak belikan kucing2 ct baju.tp bajet xcukup..=(

nak tau tips penjagaan kucing dari ct? ct selalu bw pg medical check up sebln sekali..ct mandikan diaorg dgn air suam..lepas diaorg buang air kat pasir..ct lapkan kaki diaorg dgn wipes baby..diaorg ni makan whiskas dan friskies...mmg mahal lah kos utk penjagaan kucing2 ct ni..tp ct xkisah..sbb ct mmg sygkan kucing!!!

p/s: kwn2 ada pets x? 
kongsi lah cite ttg pets kwn2 dgn ct,blh?

12 comments:

noonaQQ said...

comel!!!! huhuhu..

miss ct said...
This comment has been removed by the author.
misS FEeza macho ! said...

cute rase cm nak lepang je XD
aku ta penah bela ape2 kakak aku ade kot bela kura kura tp dah mati pon
T . T

miss ct said...

assalamualaikum....
noonaqq..comelkan?
feeza...suka2 ati je nak lempang kucing ct..xbaik ler..menganiaya binatang 2

Norashiqin Kamaruzaman said...

as'salam... heheh, ct, betol ker klu kite tngkap pics pet kite nnt dia cepat mati yer?? urmmm, kiki(arnab) BL da mati dah...isk3 ='(

btw, <--------ske kucing gak...(n_n)v

miss ct said...

assalamualaikum ...
bl..entahlah..ct ambil gmbr tanpa guna flash..umur 2 Allah yg tentukan...tq sudi bg komen ya...yes...ada geng yg suka kucing...

Mr.Kerro said...

suka gak pet, ada bela sepasg arnab, si jantan nama Miki, sibetina nama Mimi..hehe..napa ct kurung kucing tu?..lpakn biar dia main2 dlm rumh best :)..dlu ada bela kucing, dr kcik smpai besar jumpa tepi jalan..bila besar dia jdi bijak, berak n kcig kt tndas, pndai amik surat tu..caye tak..hehe

miss ct said...

Assalamualaikum...
mk..ct kurung time mlm je..ni kucing kacukan..takut kena ambil org..tp selalu ct bg bebas...tp ada tali kat leher...klu ct dah mandikan diaorg..baru blh main dlm umah..klu x..ada penyakit was2 dgn kebersihan mereka...hehehe..betul ke kucing mk blh ambil surat??? xkan dia tunggu postman setiap hari kot??

Mr.Kerro said...

oo.. kucig kacuk..kucen mk biasa je tp bulu syantek..hehe btul...dia xtggu, tp bila ada motor posmen dia boleh cam dan meluru prgi kt luar, lpas posmen tu ltk surat kt pagar kucen tu gigit n amik ltk kt srg dia..haha ops rumah die silap.. :P

miss ct said...

yup..rasanya kucing siam..bkn parsi...sarang??? kucing ke tikus yg mk jaga 2??? :lari

Siti Safiyyah said...

tak penah bela kucing.. T___T

miss ct said...

assalamualaikum...
ss..pernah x terlintas dlm hati..nak bela kucing ke..arnab ke?